torstai 28. tammikuuta 2016

Konjac sieni ♡

Heipsun!
Tänään halusin kertoa teille omista kokemuksistani konjac sienestä.
   Konjac sieni on siis japanilainen 100% orgaaninen sieni, joka on valmistettu suoraan kojac kasvin juuresta saatavasta glucomannan-kuidusta. Tämä sisältää paljon iholle hyvää tekeviä aineita, ja eron huomaa jo ensimäisen käyttökerran jälkeen! Konjac sieni sopii jokaiselle iholletyypille, ja sitä voi käyttää kaikki vauvasta vaariin.


Sieniä on näkynyt jo monen vuoden ajan monen kauneus bloggaajan ja vloggaajan ihonhoitorutiineissa, mutta itse vasta nyt päätin tälläisen ostaa.
   Sieniä valmistetaan eri ihotyypeille kuten: normaali, rasvainen ja kuiva. Itselleni ostin kuivalle iholle valmistetun sienen, koska varsinkin talvisin ihoni saattaa mennä aika järkyttäväänkin kuntoon. Tähän on lisätty aloe veraa jolloin sen mineraalit parantavat ja auttavat kuivaa ihoani.


Miten se toimii?
Sienen käyttöstä tulee hieman mieleen beautyblenderin käyttö, eli sieni laitetaan lämpimään veteen, jossa se pehmentyy ja turpoaa (kuivana se on siis kova), ja kaikki ylimääräinen vesi puristetaan pois. Sientä ei saa vääntää, koska silloin sen käyttöikä pienenee ja se voi mennä pilalle. Sientä voi käyttää yksinään, tai sitä voi käyttää minkä tahansa kasvojenpesuaineen kanssa. Sitä liikutellaan iholla pyörivin liikkein, jolloin epäpuhtaudet saadaan ulos ihosta.


Kuinka se puhdistetaan?
Sienen voi tarvittaessa syväpuhdistaa keittämällä tai hauduttamalla keitetyssä vedessä, niin että kaikki bakteerit kuolevat. Sieni täytyy myös muistaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen vedellä, tai muuten sillä saattaa saada enemmän tuhoja kuin hyötyjä aikaan kasvoilla.
     Sienen täytyy antaa kuivua ilmavasti, mieluiten poissa kylpyhuoneesta jossa on aina hieman kostea ilma, ettei se pääse homehtumaan tai muita bakteereita pääse kasvamaan sen sisällä. Itse kuivatan sieneni ripustamalla sen roikkumaan huoneeseeni.


Sienen hävittäminen?
Koska sieni on 100% orgaaninen, on sen hävittäminen helppoa! Suositeltavinta on heittää sieni biojätteeseen, mutta voi sen heittää myös tavalliseen roskikseenkin.

Sienen käyttöikä on noin. 1-3kk, ja sieni tulee hävittää silloin, kun siitä alkaa irtoamaan ns. murusia.


Omasta kokemuksesta voin sientä siis suositella ihan jokaiselle, kellä pieninkään kiinnostus heräsi. Näitä myydään ainakin ruohonjuuressa ja joissain apteekeissa, ja hinta pyörii jossain vähän 10€ alapuolella. Konjac sieniä voi myös tilata esim ebaysta hintaluokka pyörii n.1€ paikkeilla, mutta itse pyrin olemaan erittäin varovainen kiinasta tilattujen kosmetiikka juttujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti